Välkommen till Pub Politique med Regina Kevius

Hösten är över oss och alla våra politiska processer pågår för fullt. Många moderater träffas nu tätt för att utbilda sig inför uppdraget att – kanske – få vara kandidater på listorna inför nästa års val. En viktig politisk händelse för Stockholm har just meddelats, nämligen att detaljplanen för Slussen vinner laga kraft. Det är viktigt att vi nu kan gå vidare och utveckla ett område som i dag både är farligt för trafiken och otryggt för människor. Alla älskar inte det nya projektet, men alternativet att stoppa planen hade bara inneburit ytterligare år av diskussioner kring ett område som sedan länge har passerat sitt bäst-före-datum. 

En annan viktig fråga för Stockholms utveckling är bostadsbyggandet. Vi är många som gärna ser att staden växer och välkomnar nya stockholmare. Men någonstans ska ju både dagens och morgondagens stockholmare bo. Bostadsfrågan är viktig för hela landet, men viktigast är den i en stockholmsregion som växer med en SL-buss om dagen. På måndag den 30 september är det dags för Pub Politique och då är bostadspolitiken i fokus. 

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius har lovat att inleda diskussionen med att berätta hur hon ser på frågan och vad Stockholms stad gör för att möjliggöra fler bostäder. 

Debatt- och diskussionssugna moderater träffas som vanligt på Hotell Mornington, Nybrogatan 53, i bistron innanför lobbybaren. Tiden är 17.15 och vi håller på i ungefär en timme. 

Välkomna!