Pub Politique den 9 Februari

Måndagen den 9 februari gästades Pub Politique av Anna König Jerlemyr – Gruppledare för Moderaterna i Stockholms stad och oppisitionsborgarråd sedan den 20 oktober 2014.

Kort summering från Pub Politique:
S, Miljöpartiet och vänstern avbryter nu upphandlingar och tvångskommunaliserar. De bygger in administration och byråkrati i sina beslut. Bl a skrivs kommunala kokböcker. Man har flera timmar långa stormöten a la 70 tal.
Helt klart är att de rödgröna inte kommer överens. Resultatet blir att man återremitterar och bordlägger. Enligt Anna är det Miljöpartiet och Vänstern som håller i taktpinnen. S är mer tillbakadragna.
FI vill ha genusbudgetering. Vad är det?

Anna ser att Moderaterna nu har en viktig roll i att driva opposition genom att skriva motioner, debattera och ifrågasätta. Men på ett konstruktivt sätt också berätta och vara tydliga med var som är vårt alternativ.
Anna berörde också Bromma och Slussen. När det gäller Bromma flygplats vill Miljöpartiet bygga bostäder. Detta kan bli realitet först om 60 år enligt Anna. Marken måste saneras.
Slussen är akut eftersom det sakta sjunker. Hela nuvarande Slussen är rödmarkerad och måste byggas om. Det går inte att vänta längre.

Anna berättade också om det politiska utvecklingsarbete som pågår. Om ett år lägger M fram ett förslag som ocså kommer att synas i budgettexter. Hennes dröm är en stor Stockholmskarts som tydligt visar vad vi vill. Inte bara det vi har gjort. Allianssamarbetet fortsätter.

Sedan gavs tid för frågor och de var många.