Höstens aktiviteter i full gång

Kampanj – ett år kvar till valet!

Ett glatt gäng samlades vid Karlaplan i lördags 11 september för att samtala med väljare och uppmärksamma att det är ett år kvar till valet.

Nästa lördagskampanj äger rum den 25 september.

Vill du också vara med och jobba för valseger? Hör av dig till styrelsens kampanjansvariga Isabella Hökmark på isabella@hokmark.se.

 

Skatter i fokus på säsongens första Pub Politique

Äntligen fick vi starta Pub Politique igen! Inledningstalade i måndags 13 september gjorde Moderaternas skattepolitiska talesperson Niklas Wykman som är riksdagsledamot från Stockholms län.

Han menar att skattepolitiken bör användas aktivt för att bidra till att lösa samhällsproblemen, men att regeringens istället inför nya och högre skatter som fördjupar Sveriges problem.

Exempel på sådana skatter som genomförts är skatt på plastpåsar, företagande och höjd bensinskatt. Nu hotar finansminister Magdalena Andersson med nya skatter så som fastighetsskatt och skatt på sparande.

 

Moderaterna tror inte att höjda skatter är lösningen på de utmaningar som Sverige står inför. Istället behöver vi framförallt:

  • ordning och reda i folkbokföringen vilket betyder att svenska staten ska ha full koll på vem som bor i landet,
  • kontrollera gränserna bättre och utförseln av stöldgods,
  • sätta ett bidragstak och sänka skatten på de med lägst inkomst så att det lönar sig att arbeta jämfört med bidrag
  • sänka skatten på investeringar och företagande.

Niklas fick stora applåder innan han hastade i väg till nästa möte. Med sig fick han en talargåva från Sibyllans tehandel.

Tack till alla som kom!

Välkomna igen den 27 september då Andrea Hedin, ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd, kommer och berättar om höstens aktuella frågor vår stadsdel.